Rescue Baby Gambia

Rescue Baby Gambia is geboren in 2012, na het bezoek van Regina Bouman (kraamverzorgende) aan diverse ziekenhuizen in Gambia. Het was voor Regina schrikbarend om te zien hoe slecht de gezondheidszorg rondom zwangerschap en bevallen was geregeld.

Moeders bevallen in een kliniek of ziekenhuis, waar de benodigde spullen niet aanwezig zijn om alles hygiënisch en veilig te laten verlopen. Baby's die direct na hun geboorte in alleen een doek worden weggelegd in een vies op tafel of in een vies bedje.

Er zijn geen noodzakelijke zorgmaterialen aanwezig, zoals bv een navelklem om de baby hygiënisch af te navelen. En dat is niet het enige wat ontbreekt met betrekking tot goede zorg voor moeder en kind.

Aan de noordkant van de Gambia Rivier ondersteunt Rescue Baby Gambia de verlos/kraamafdeling van het Essau District Hospital te Essau. Maandelijks worden in dit ziekenhuis ruim 200 baby's geboren, die wij graag een kans geven op een toekomst.


Rescue Baby Gambia helpt het Essau District Hospital middels het doneren van materialen en goederen en de inzet van vrijwilligers. Er wordt nooit rechtstreeks geld gegeven aan het ziekenhuis. Zo weet de Stichting en alle mensen die gedoneerd hebben vanuit Nederland dat elke cent goed wordt besteed!


Wat doet de stichting zoal ter plaatse in Gambia?

* Het verschepen van goederen en materialen.

* Ter plaatse aanschaffen van materialen en medicijnen

* Investeren in duurzame energie, zoals zonnepanelen, goede watervoorzieningen, in educatieve materialen en trainingen.

* Assisteren bij bevallingen en alles rondom geboortezorg

 

Samenwerken

De samenwerking met de artsen en het verplegend personeel in het ziekenhuisl is goed. Er zijn korte lijnen, waardoor de stichting kan zorgen dat de spullen en financiele middelen ook op de juiste plek komen.