Mijn naam is Ingrid Tijssen, ik ben kraamverzorgende en ik woon in Valkenswaard .Ik ben getrouwd met Ton en ik heb een zoon en een dochter. Als klein meisje was het mijn grote droom om kraamverzorgende te worden.  Als 17-jarig meisje ben ik in het toenmalige St.Josephziekenhuis in Eindhoven gestart met de opleiding tot A-verpleegkundige. Uiteindelijk heb ik 30 jaar in het Maxima Medisch Centrum gewerkt in diverse functies.

 

In 2017 heb ik het MMC verlaten en heb ik de opleiding Pedagogisch Medewerker Onderwijsassistent gevolgd en met veel plezier gewerkt op basisschool Schepelweyen in Dommelen. Uiteindelijk kon ik begin 2021 alsnog mijn droom verwezenlijken, en heb ik de opleiding tot kraamverzorgende bij de Geboortezorgacademie te Utrecht gevolgd, en ben ik in dienst gekomen bij VDA-kraamzorg in Eindhoven.

 

In April 2022 kwam ik in contact met Stichting Rescue Baby Gambia en heb ik het besluit genomen om in november 2022 als vrijwiliiger naar Gambia te gaan om daar te gaan werken in het Essau District Hospital samen met een groot team van toppers! Het was een zeer bijzondere indrukwekkende ervaring en ik heb er mijn hart verloren. In Maart 2023 reis is weer af om te gaan werken in het Essau District Hospital. Graag wil ik zoveel mogelijk geld bij elkaar verzamelen om de Stichting te steunen en een (klein) gedeelte van mijn onkosten te dekken.

Helpen jullie mee?

Iedere baby heeft recht op een goede start!